Au Fènix:

Au Fènix és una col·lecció de llibres que ens parla d’una colla de nois i noies que parteixen d’unes circumstàncies difícils i que, malgrat tot, treballen amb naturalitat (com només els infants saben fer) per canviar la seva realitat. Cada pas que fan, el fan amb una mirada neta, amb diàleg, amb valentia i amb creativitat. Transformen la seva realitat, però també la dels altres, donant la mà a aquest món que només els voldria girar l’esquena.

Filosofia

Vivim en un món basat en el materialisme, en el qual des de petits ens fan creure que serem més feliços a mesura que acumulem més riquesa i més objectes, però a llarg termini això mateix ens acaba causant insatisfacció, i fa que sempre haguem de comprar o posseir una cosa nova per sentir-nos realitzats, entrant en un cercle continu de consumisme.

En conseqüència, per tal de comprar contínuament i seguir aquest ritme de vida tan frenètic, hem de treballar molt i gastar tot el que guanyem, cosa que fa que no ens puguem aturar ni un minut perquè sempre estem pensant en com guanyar més diners per poder-los gastar ràpidament quan els tenim a les mans.

Aquesta manera de viure fa que actualment una part del món utilitzi més productes i gasti més recursos dels que realment necessita per viure i que, al final, bona part de tot el que fem servir s’acabi llençant a les escombraries. Però tot el que es desaprofita i es llença en la societat moderna, si es recicla o es reutilitza de la manera adequada, pot ajudar a viure moltes altres persones.

Nosaltres pensem que és hora de deixar l’egoisme de banda i apostar pels intercanvis de productes i serveis, és hora d’ajudar-nos mútuament per tirar endavant sense dependre tant dels diners. Cal combinar la saviesa dels avantpassats i el respecte per la natura amb els beneficis de la tecnologia actual per tal d’evolucionar d’una manera més harmònica amb la natura i que ens aporti més valors com a persones.

És fàcil beneficiar-se de tot el que la terra ens dóna. No calen diners, només aprendre a utilitzar el que tenim i dedicar-nos-hi per cuidar-ho i fer que prosperi, al mateix temps que nosaltres podem gaudir d’un sentiment gratificant i d’harmonia amb el medi.