Waterotor

La generació d’energia elèctrica a partir de l’aigua dels oceans, mars, rius o canals és una necessitat urgent per a molts països del món. Les energies renovables són la solució més sostenible per a aquest problema, però moltes d’elles necessiten corrents d’aigua amb velocitats elevades per ser eficients.

Waterotor és un sistema innovador que permet generar energia a partir de corrents d’aigua amb velocitats tan baixes com els 3 quilòmetres per hora. Aquest sistema, desenvolupat per la companyia canadenca Waterotor Energy Technologies, es basa en un tambor cilíndric que gira a causa del moviment de l’aigua.

Waterotor ha estat provat en corrents de entre 3 i 32 quilòmetres per hora, i ha demostrat ser més eficient que qualsevol altre sistema comparable en fluxos d’aigua de baixa mobilitat. A més, és un sistema mòbil que només requereix un simple ancoratge . és fàcil d’instal·lar i és totalment escalable.

Aquest sistema té el potencial de revolucionar la generació d’energia elèctrica a partir de l’aigua. Pot ajudar a pal·liar la manca de subministrament que encara pateixen més de 1.300 milions de persones al món i convertir-se en una alternativa a les energies fòssils.

Funciona mitjançant un tambor cilíndric. Aquest tambor està dividit en dues meitats, una fixa i l’altra mòbil. La meitat fixa està ancorada al fons del riu o canal, mentre que la meitat mòbil està lliure de moure’s.

El moviment de l’aigua fa que el tambor giri. Aquest gir és convertit en energia elèctrica mitjançant un generador elèctric.

El tambor té una sèrie de característiques que el fan especialment eficient per a la generació d’energia a partir de corrents d’aigua de baixa velocitat. En primer lloc, el tambor és de baixa fricció, el que permet que giri amb una gran resistència. En segon lloc, el tambor té una gran superfície, el que permet que l’aigua hi exerceixi una gran força.

Waterotor ha estat provat en corrents d’aigua de entre 3 i 32 quilòmetres per hora. En aquestes proves, ha demostrat ser més eficient que qualsevol altre sistema comparable en fluxos d’aigua de baixa mobilitat.

Aquesta eficiència fa que sigui una opció molt atractiva per a la generació d’energia elèctrica a partir de corrents d’aigua de baixa velocitat. Aquestes corrents són molt abundants al món, i Waterotor podria ajudar a generar energia sostenible en regions que ara no tenen accés a la xarxa elèctrica.

A més de la seva eficiència,també té altres avantatges. És un sistema mòbil que es pot instal·lar fàcilment en qualsevol lloc. A més, és un sistema escalable, el que significa que es pot adaptar a diferents necessitats de generació d’energia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *