L’agricultura submarina que regenera l’oceà

L’impacte del canvi climàtic i la sobreexplotació pesquera han conduït a la creació de GreenWave, una iniciativa liderada per Bren Smith que ha implementat una innovadora forma d’agricultura submarina regenerativa. Mitjançant el cultiu en 3D, GreenWave cultiva algues, ostres, vieires i musclos verticalment sota la superfície de l’aigua, reduint l’acidificació oceànica, absorbint carboni i oferint aliments nutritius. A més, aquest model sostenible potencialment crea molts llocs de treball, contribuint a la restauració dels ecosistemes marins i oferint una resposta innovadora als reptes ambientals actuals.

Bren Smith, l’impulsor d’aquesta iniciativa, va iniciar GreenWave després de perdre-ho tot en la cria de salmó i ostres a causa dels huracans del 2011. La seva visió de l’agricultura oceànica regenerativa ha estat aclamada per la seva capacitat per abordar diverses problemàtiques, incloent-hi la contaminació, les zones mortes submarines i les pràctiques agrícoles no sostenibles.

GreenWave no només ofereix una solució ambientalment sostenible sinó que també es centra en la creació d’ocupació, amb la possibilitat de generar milions de llocs de treball a la indústria pesquera. Amb una meta a deu anys d’ajudar 10.000 cultivadors a iniciar i mantenir els seus propis projectes, GreenWave està contribuint a una revolució en la manera com produïm i consumim aliments, amb un impacte positiu en el medi ambient i l’economia global.

La iniciativa també està desenvolupant una Plataforma d’agricultura oceànica regenerativa per proporcionar eines i coneixements als interessats a iniciar els seus propis projectes, amb una demanda creixent i suport de més de 100 països. Amb GreenWave, el futur de l’agricultura oceànica sembla prometedor, oferint una alternativa sostenible i regenerativa per preservar els oceans i garantir la seguretat alimentària global.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *