Aparell domèstic que converteix bosses de plàstic en combustible

Un inventor japonès, Akinori Ito,(Blest Corporation) ha desenvolupat una innovadora solució per abordar la contaminació de les bosses de plàstic. La seva creació és una màquina domèstica capaç de transformar les bosses de plàstic en combustible, oferint una alternativa sostenible per generar calor a casa.

Amb l’ús mundial de 5.000 milions de bosses de plàstic a l’any, dels quals aproximadament el 70% acaben en la natura, aquesta iniciativa es presenta com una resposta al problema ambiental. Les zones marines, com les que envolten Espanya, es veuen particularment afectades, afectant negativament la fauna i el medi ambient.

La màquina creada per Ito utilitza un procés anomenat piròlisi, que consisteix en la transformació d’un compost en un altre de més petit i simple a temperatures altes. En el cas del plàstic, la piròlisi el converteix en oli, que es pot utilitzar per a diverses aplicacions, com ara escalfar generadors o estufes per a la llar.

Un quilo de plàstic pot produir aproximadament un litre d’oli. I el procés de conversió requereix aproximadament 1 kWh d’electricitat.

Aquesta invenció té el potencial de revolucionar la manera de tractar els residus plàstics. En primer lloc, permetria reduir la quantitat de plàstic que s’envia als abocadors o als oceans. En segon lloc, podria generar una nova font d’energia sostenible.

La màquina està dissenyada per a ús domèstic, cosa que la fa molt accessible. El seu preu encara no està determinat, però s’espera que sigui assequible per a la majoria de les famílies.

“Aquesta invenció és una solució realment innovadora que té el potencial de fer una gran diferència en la manera com tractem els residus plàstics”, afirma la Dra. Anna Ferrer, experta en medi ambient de la Universitat de Barcelona. “És una solució pràctica i accessible que pot ajudar a reduir la contaminació i a protegir el nostre planeta”.

La invenció d’Ito encara està en fase de desenvolupament, però té el potencial de ser una solució important al problema de la contaminació per plàstic. Si s’adopta àmpliament, podria ajudar a reduir la quantitat de plàstic que acaba en la natura i a generar una nova font d’energia sostenible.

Avantatges de la màquina

La màquina presenta una sèrie d’avantatges que la converteixen en una solució atractiva per a la contaminació per plàstic:

  • És efectiva: pot convertir les bosses de plàstic en combustible amb una eficiència del 90%.
  • És sostenible: El combustible produït pot utilitzar-se per generar calor, una font d’energia renovable.
  • És accessible: La màquina està dissenyada per a ús domèstic, cosa que la fa accessible a la majoria de les famílies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *