Pintura que purifica l’aire

La contaminació de l’aire és un problema greu que afecta la salut humana i el medi ambient. Les emissions de gasos contaminants, com els òxids de nitrogen (NOx) i els òxids de sofre (SOx), poden causar problemes respiratoris, cardiovasculars i fins i tot càncer. A més, la contaminació de l’aire també contribueix al canvi climàtic.

Una solució innovadora

Una de les iniciatives més innovadores per reduir la contaminació de l’aire és la creació de murals gegants fets amb pintura Airlite. Aquesta pintura purifica l’aire contaminat en un procés similar a la fotosíntesi.

Mural Airlite a la Ciutat de Mèxic

Com funciona

La pintura Airlite està feta d’una sèrie de materials que reaccionen amb la llum solar per generar radicals lliures. Aquests radicals lliures es combinen amb els contaminants de l’aire, com el diòxid de nitrogen i l’ozó, i els converteixen en compostos inofensius.

Eficàcia

Els estudis han demostrat que els murals d’Airlite poden reduir els nivells de contaminació de l’aire fins a un 80%. Això equival a la quantitat de contaminació que crearien uns 60.000 vehicles a l’any.

Beneficis addicionals

A més de purificar l’aire, els murals d’Airlite també poden ajudar a millorar l’estètica de les ciutats. Són una forma creativa i eficaç de reduir la contaminació de l’aire i millorar la qualitat de vida de les persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *